Wie ben ik??

OPGEGROEID MET HONDEN OPVANGEN

We hebben thuis altijd honden gehad, nooit een puppy, maar altijd een volwassen hond die mijn ouders adopteerden. Toen ik later op mezelf ging wonen, nam ik vaker honden in huis als hun eigenaar er tijdelijk niet voor kon zorgen vanwege vakantie of ziekenhuisopname. En het viel me op dat iedere hond verschillend was – Waarom luistert de ene hond veel makkelijker, en heeft een andere hond veel meer begeleiding nodig?

Die vraag kwam jaren geleden weer naar boven toen ik twee eigen honden kreeg: eerst kwam Louka, een kruising Hollandse herder en Mastino. Louka kwam bij mij in huis nadat zijn baasje overleed. Louka was een heerlijk rustige hond; ik kon met hem lezen en schrijven, hij snapte precies wat ik bedoelde en ik begreep hem. 

In 2014 heb ik een heidewachtel pup gekocht, genaamd Astor. Voor dit ras ben ik gezwicht omdat het een energiek en veelzijdig ras is, waarmee je vrijwel iedere sport kan beoefenen. Het gedrag van Astor was letterlijk het tegenovergestelde van dat van Louka. Om met zijn actieve jachtgedrag te leren omgaan, moest ik hard aan het werk. Mijn nieuwsgierigheid naar ‘Waarom luistert de ene hond veel makkelijker, en heeft een andere hond veel meer begeleiding nodig? ’ kwam weer naar boven. Hier wilde ik iets mee gaan doen. Zo kwam ik terecht bij de 3-jarige Bacheloropleiding ‘Kynologisch Instructeur’ en ‘Gedragstherapeut bij honden’ bij DogVision. Het onderwijs bij DogVision is gebaseerd op actuele wetenschappelijke inzichten. Centraal staat het welzijn in de relatie tussen hond, mens en omgeving ook wel aangeduid als ‘ One health- One welfare’ (citaat uit www.dogvision.nl).  

20180920_115440
20180920_115300

Van Nieuwsgierigheid naar Passie

Ik besloot me te gaan omscholen. Ik heb altijd een eigen bedrijf gehad in de dienstverlening waarbij het begeleiden van mensen die langdurig thuis zaten en weer gingen re-integreren centraal stond. Mensen helpen, in combinatie met mijn liefde voor dieren, past helemaal bij mij.

Ik ben als kynologisch instructeur stage gaan lopen in het midden van het land, waar ik mezelf steeds verder kon specialiseren en ontwikkelen in  (probleem) gedrag van honden en het coachen van hondeneigenaren. Het geeft mij veel voldoening om mensen te helpen met hun hond, ze te coachen in het opvoeden en te begeleiden met het gedrag  van hun hond, zodat ze meer plezier hebben met- en van elkaar.   

Tijdens dit traject kwam Beau op mijn pad, een uitdaging op en top. Beau had ernstige gedragsproblematiek en was veel te kort gekomen in zijn leven. Dit kwam niet omdat mensen heb niet lief hadden of goed verzorgden, integendeel!!! Beau kwam uit een familie waar heel veel liefde voor de honden is, maar Beau kon niet gegeven worden wat hij zo hard nodig had als werkhond met alle gevolgen van dien. Een schat van een dier, die mij ontzettend veel geleerd heeft en mij gehard heeft in mijn motivatie om honden eigenaren van juiste informatie te voorzien, zodat hond en mens optimaal van elkaar kunnen genieten.

Na het werk bij de Hondenacademie en het afronden van mijn studie ben ik mijn eigen bedrijf T.O.P. Dogs gestart, gevestigd in Zeeland.

Mijn dienstverlening bestaat hoofzakelijk uit:

  • Gedragstherapie bij honden
  • Kynologisch gedrags- en opvoedingsadvies
  • Trainingen
  • Webshop met benodigdheden voor je hond

NVGH

 

De NVGH zorgt er, aan de hand van reglementen en een beroepsprofiel, voor dat alle aangesloten gedragstherapeuten voldoen aan de gestelde kwaliteitseisen. Een gedragstherapeut moet bijvoorbeeld een diploma hebben behaald voor een specifieke opleiding om lid te mogen worden en moet jaarlijks verplicht nascholingen van voldoende niveau volgen.

Hiermee ben je als hondeneigenaar verzekerd van deskundig, professioneel en diervriendelijk advies als je een NVGH-therapeut inschakelt, die het belang van je hond altijd voorop stelt en werkt volgens de laatste wetenschappelijke inzichten.

 

SPPD Gecertificeerd

 

Ik heb diervriendelijk trainen en professionaliteit hoog in het vaandel staan. Training kan en moet leuk zijn voor eigenaar, maar ook zeker voor het dier. Ik heb me daardoor aangesloten bij de branchevereniging SPPD. Een platvorm van professionele diergedragsdeskundige waarbij doormiddel van een jaarlijks certificeringsproces wordt vast gesteld of ik voldoe aan de voorwaarden van een professionele diergedragsdeskundige.