Trainen van een hond is een belangrijk deel van de opvoeding, maar is ook erg leuk om samen met uw hond te doen. Het geeft veel plezier voor jullie beiden om progressie te maken en leuke opdrachten te doen. Het is voor de hond ook belangrijk om mentaal uitgedaagd te worden. Trainen zorgt voor een sterkere band tussen baas en hond en heeft dan ook meer positieve gevolgen dan alleen een kunstje leren.

Lessen zijn gebaseerd op de clicker methode

Ik werk graag met de clicker, een apparaatje dat een specifiek geluid maakt als je erop klikt,  als hulpmiddel. Dit is een zeer effectieve maar vooral leuke manier om met de hond te trainen. Het geluid van de clicker werkt als voorspeller van een leuke of lekkere beloning, en daar is iedere hond mee te motiveren.

Vaak zeggen mensen dat de clicker niet werkt  “hij luistert nog steeds niet” is een vaak gehoorde klacht. Ik kan dan bijna met zekerheid zeggen dat de clicker niet juist wordt gebruikt. De clicker, mits juist toegepast, gaat de hond vertellen: “hey wat ik nu heb gedaan daar krijg ik een snackje of een speeltje voor “, het geeft duidelijkheid aan de hond. De hond weet bij het horen van het click geluid, wanneer hij iets goed gedaan heeft en een beloning verdiend heeft, waardoor hij extra gemotiveerd raakt.

Middels Privélessen met je hond trainen, dat kan!

Losse Privéles á 30 min. € 25,-
5 Privélessen á 30 min. €115,-
Reiskosten buiten Walcheren per km
(voor Zeeuws Vlaanderen komt hier ook nog tolkosten bij)
€ 0,25