U kunt er als hondeneigenaar altijd mee te maken krijgen. Uw hond vertoont ongewenst gedrag. Uiteraard wilt u daar graag vanaf en dat kan prima door mij als kynologisch gedragstherapeut in te schakelen. Middels het aanbieden van privélessen in de regio Zeeland kan ik samen met u proberen ongewenst gedrag om te buigen naar gewenst gedrag.
Neem contact op

De beproefde lesmethode sorteert vrijwel altijd het gewenste effect

U kunt een beroep op mij doen als u zoekt naar kynologisch gedrags- en opvoedingsadvies. De privélessen die ik verzorg zijn volgens de methode van de hondenacademie. Het zijn beproefde lessen die vrijwel altijd effect sorteren. Hoe lief uw hond ook is, er kunnen altijd gedragingen zijn die niet passend zijn en die onder de noemer ongewenst geschaard kunnen worden. Om tot een oplossing te komen is het altijd eerst belangrijk om inzicht in het gedrag te krijgen. Als kynologisch gedragstherapeut is dat iets wat mij op het lijf geschreven is.

Kynologisch gedragstherapeut

Trekken aan de lijn en springen naar gasten zijn voorbeelden van ongewenst gedrag

Ongewenst gedrag? Dat kan al voortdurend snuffelen zijn en geen aandacht hebben voor uw commando’s bijvoorbeeld. Trekken aan de lijn is een andere vorm van ongewenst gedrag, net als trekken aan de lijn en voortdurend springen naar bezoekers bij u thuis. Vaak kan door inzicht te krijgen in dat gedrag een oplossing gevonden worden om dit gedrag te veranderen. Uw contact met de hond wordt dan ook meteen beter. Dat gaat vrijwel altijd hand in hand.
Meer informatie

Soms zijn praktische tips al voldoende, soms zijn extra lessen noodzakelijk

Ik bied als kynologisch gedragstherapeut privélessen aan van anderhalf uur. Ik focus me tijdens die les voortdurend op het gedrag van de hond. Doel is uiteraard om het ongewenste gedrag om te buigen, te veranderen. Soms kunnen enkele praktische tips al voldoende zijn om het gedrag van uw hond om te buigen. Soms echter kan één les ook niet voldoende zijn. In dat geval kunt u prima extra lessen met uw hond volgen om alsnog tot het gewenste resultaat te komen. Wat dat betreft ben ik als kynologisch gedragstherapeut zeer flexibel.

Heel lief maar toch ongewenst gedrag

Net als mensen kunnen ook honden ontzettend lief zijn, maar toch ongewenst gedrag vertonen. In de meeste gevallen kan daar heel gericht iets aan gedaan worden. De eerste stap die u zet is mij als kynologisch gedragstherapeut voor de hond in te schakelen. Dan komt de rest vanzelf wel.
Contact opnemen