Indoor Hondentraining

Waarom hondentraining?

Elke hond heeft zijn eigen talent. Als dit talent benut wordt dan heb je een blije en tevreden hond. Wie wil dit nu niet?
Je kunt dit talent tot zijn recht laten komen door met de hond te gaan trainen. Door hem te laten werken met zijn lijf, neus, hoofd en te laten spelen wordt je hond gemotiveerd en komt daarmee ook in balans. Het is voor zowel de hond als de eigenaar erg leuk om samen bezig te zijn en zo een hechte band op te bouwen en tegelijk een gehoorzame hond te krijgen.

Een tevreden hond is noodzakelijk om het aantal bijtincidenten te verminderen. Uit de recentste cijfers van 2007-2008 blijkt dat er 150.000 bijt incidenten per jaar in Nederland zijn. De Universiteit van Wageningen heeft, in opdracht van het ministerie (LNV), destijds dit in kaart gebracht. Helaas zijn er geen recentere cijfers beschikbaar, maar aangezien de hondenpopulatie flink gegroeid is sinds de coronaperiode 2020-2022, valt te verwachten dat het aantal bijtincidenten in ieder geval niet verminderd is.

Het leren kennen van de hondentaal door de eigenaar, is dan ook cruciaal om bijt incidenten te kunnen voorkomen. Kun je als eigenaar aan je hond zien dat zijn emoties oplopen en zijn grenzen overschreden worden? Dan kun je tijdig ingrijpen.

Dit in eerste plaats voor je hond, maar ook zeker voor jezelf en de omgeving.
Uit het onderzoek blijkt óók dat de meeste bijtincidenten binnen in het gezin plaatsvinden. Communicatie en stress signalen van de hond worden gemist, waardoor de hond “ineens uit het niets” bijt.
Een hond laat veel meer communicatie zien dan alleen oren naar achter/voren en de staart omhoog/omlaag.  Besef, dat iedere hond, potentieel meer kans heeft om te gaan bijten als er sprake is van miscommunicatie in de thuissituatie. 
Het is daarom heel belangrijk om goede voorlichting te krijgen over de lichaamstaal en emoties van de hond. Dit niet alleen ter preventie van bijtincidenten, maar ook voor het welzijn van de hond zelf. Door de hond beter te begrijpen en een goede sturing te geven, zullen niet alleen de bijtincidenten afnemen, maar de hond zelf wordt een gelukkigere hond. Je ervaart zelf ook veel meer plezier van je hond. Je krijgt een betere, sterkere en solidere band met je hond.

Waarom cursus bij T.O.P. Dogs?

In alle aangeboden cursussen bij T.O.P. Dogs, is er aandacht voor de emoties en lichaamstaal van de hond. Jij als eigenaar wordt geleerd om je hond steeds beter te begrijpen én hoe je het beste met hem om kan gaan.

Er wordt getraind in kleine groepen van 3-5 honden en de lessen duren ±55 minuten. Ook zijn er enkele buitenlessen gepland tijdens de puppy/puber/basis/vervolg en of gehoorzaamheidscursus. Dit om de eigenaar handvatten te geven hoe je met de prikkels buiten om kunt gaan. Ondanks dat het een groepsles is, is er individuele aandacht voor iedereen.

Ik lever maatwerk per koppel!

Bij Indoortraining van T.O.P. Dogs wordt de leeromgeving zó ingericht dat er weinig prikkels voor de hond zijn tijdens de training.  De eigenaar kan daardoor ook beter de aangeboden theorie en informatie opnemen. 

Dit wordt o.a. gedaan door:

 • Hekjes te plaatsen tussen de honden.
  • De honden kunnen elkaar wel zien, maar weten ook dat ze niet bij elkaar kunnen. Ze leren zo wel met elkaar omgaan en te concentreren op hun opdracht en focus voor de eigenaar te hebben
 • Honden tussen de oefeningen door rust te bieden.
  • Als de hond een opdracht heeft geoefend en meermaals herhaald heeft, is het tijd hem even een rust moment te geven. Er zullen honden stretchers neergezet worden naast de stoelen voor de eigenaar om de hond even te laten rusten als de eigenaar de nieuwe oefening uitgelegd krijgt.
 • Honden die het moeilijk hebben in de omgeving wordt snuffelwerk aangeboden
  • Snuffelen zorgt ervoor dat de hond zich sneller op het gemak gaat voelen.
 • Geen invloeden van geuren of wildsporen op het terrein zoals bij een buitenles het geval zou kunnen zijn.
 • Geen last van weersomstandigheden.
  • De temperatuur kan met name in de winter aangenaam worden gehouden in de hal. Geen last van de regen en wind.
 • Een rustigere hond die minder reageert op zijn omgeving.
  • Dit geeft de eigenaar ook meer mogelijkheid om alle informatie die aangeboden wordt te kunnen opnemen. Er gaat ook geen informatie verloren door omgevingsgeluiden en of weersomstandigheden.
 • Bij de puppy/puber/basis/vervolg en of gehoorzaamheidscursus wordt na afloop van de les nog een samenvatting van de theorie en beknopte uitleg van de oefeningen gemaild.
 

Kortom een ideale leeromgeving voor hond en eigenaar!

OPEN DAG

woensdag 22 november 2023 15.00 - 19.00 uur

 Je bent van harte welkom om een kijkje te nemen in de nieuwe indoor trainingshal en kom meer te weten over mijn cursusaanbod! 

Locatie: hertzweg 7d te Middelburg

inschrijven is niet verplicht!
maar wel  handig 
ik stuur je dan nog een mail ter herinnering