Gedragsadvies

Het kan wel eens voorkomen dat er problemen, ergernissen of vragen ontstaan omtrent het gedrag van uw hond. Vaak is inzicht verkrijgen in het gedrag van uw hond al voldoende om het probleem op te lossen en het contact te verbeteren.

Bij gedragsadvies kan ik u meer inzicht geven in het gedrag van uw hond en hoe u daarmee kunt om gaan of zelfs hoe u dit gedrag kunt gaan ombuigen naar gewenst gedrag.  Denk aan constant snuffelen en geen aandacht voor u, veel blafgedrag, trekken aan de lijn, buiten ongehoorzaam zijn, niet willen komen op commando, opspringen naar bezoekers etc.

Een consult gedragsadvies duurt 1 tot 1,5 uur. Daarbij observeer ik het gedrag van de hond en bekijk alle factoren die mee kunnen spelen waarom de hond dit gedrag laat zien. Ik ga samen met u kijken hoe dit “ongewenst” gedrag is om te buigen naar gewenst gedrag. Hierbij geef ik u praktische tips om dat specifieke gedrag aan te pakken. Het kan zijn dat 1 sessie niet voldoende is en u meer begeleiding nodig heeft met uw hond. In dat geval zal ik een aantal privélessen adviseren.

Gedragsadvies-consult á 1 uur incl. basis oefeningen: € 75,-
5 Privélessen á 30 min. gekoppeld aan Gedragsadvies: € 100,-
Losse privéles á 30 min. gekoppeld aan Gedragsadvies:  € 22,50
Reiskosten buiten Walcheren per km
(voor Zeeuws Vlaanderen komen hier nog tolkosten bij)
€ 0,25

Soms is het nodig om dieper in te gaan op het ongewenste gedrag van de hond, en daarbij de oorzaak van dit gedrag te achterhalen, alvorens u het probleem kunt gaan aanpakken. Is dit het geval, dan zal ik u verder informeren naar de mogelijkheden van gedragstherapie.