Gedrag of Opvoed advies

Opvoed advies

Honden reageren anders dan mensen, dat betekent ook dat een pup anders opgevoed dient te worden dan een kind. 

Hoeveel moet een pup slapen, hoe vaak moet hij naar buiten, wat eet hij, hoeveel en hoe vaak, welke regels moet ik hanteren, wanneer stop je met die regels of helemaal niet? Op al deze vragen kan ik jullie van antwoorden voorzien.

Ook loop je vaak tegen goed bedoelde adviezen van je omgeving aan “oh dat moet je gewoon zo aanpakken”, maar is dat ook wel zo en geldt dat ook voor jouw pupje? Je hebt waarschijnlijk heel veel vragen als je nieuwe gezinslid binnenkort gaat komen of misschien al gearriveerd is.

Ik geef je tips en tops en help je op weg in dit lastige traject. We bespreken welke fases je pup gaat doormaken en hoe je dan moet anticiperen hierop, zodat je hond kan uitgroeien naar een mentaal volwassen en een fijne stabiele hond. 

Gedrag advies

Het kan wel eens voorkomen dat er problemen, ergernissen of vragen ontstaan omtrent het gedrag van jouw hond. 

Bij gedragsadvies kan ik u meer inzicht geven in het gedrag van uw hond en hoe u daarmee kunt om gaan of zelfs hoe u dit gedrag kunt gaan ombuigen naar gewenst gedrag.  

voorbeelden zijn: constant snuffelen en geen aandacht voor u, veel blafgedrag, trekken aan de lijn, buiten ongehoorzaam zijn, niet willen komen op commando, opspringen naar bezoekers etc.

Deze consulten duren ongeveer 1 tot 1,5 uur. 

Het kan zijn dat 1 sessie niet voldoende is en u meer begeleiding nodig heeft met de opvoeding van uw hond. In dat geval zal ik een aantal privélessen adviseren.
Soms is het nodig om dieper in te gaan op het ongewenste gedrag van de hond, en daarbij de oorzaak van dit gedrag te achterhalen, alvorens u het probleem kunt gaan aanpakken. Als dit het geval is, dan zal ik u verder informeren naar de mogelijkheden van gedragstherapie.